Dzieci uczestniczyły w warsztatach kulinarnych „Mały Kucharz” w pizzerii Da Grasso w Iławie gdzie pod czujnym okiem pracowników pizzerii, ubrani w foliowe fartuszki wałkowały ciasto, smarowały je sosem pomidorowym i ozdabiały ulubionymi składnikami: serem, szynką, pieczarkami, kukurydzą, papryką czy ananasem. Tak przygotowana i oznaczona numerkiem pizza trafiała do pieca. Po upieczeniu pizzy każdy mógł spróbować swojego ,,kulinarnego dzieła". Radość była wielka - degustacja świeżo upieczonych pizz. Do posiłku serwowane były soki. Dziewczynki otrzymały wiele prezentów, tj. naklejki, kolorowanki, kredki i balony.
Na zakończenie, za włożony wkład pracy i ogromne zaangażowanie kulinarne, wszyscy otrzymali dyplomy poświadczające ukończenie szkolenia „Mały kucharz DA GRASSO” w zakresie robienia pizzy. Powrót do Susza także był atrakcją. Dzieci przeszły aleją wokół Jezioraka w kierunku stacji kolejowej. Zobaczyły pływające kaczki oraz uroki miasta odbijającego się w tafli wody. Dla niektórych przejazd pociągiem był niezwykłą przygodą oraz mega atrakcją. Wycieczka i zabawa - bardzo udane!!!!!
Wszyscy wiedzą jak wygląda. Prawie wszyscy znają jej smak. Nieliczni potrafią ją samodzielnie przygotować.
Czy zrobić pizzę to ogromna sztuka?
Odpowiedzi na to pytanie szukały uczennice klasy III b
(uczestniczki warsztatów kulinarnych) wraz z wychowawczynią p. Barbarą Bedra.
https://spsusz.pl/w-szkole/wydarzenia/4828-najmlodsi-uczniowie-naszej-szkoly-w-roli-kucharzy#sigProId56e5a8c40f