Odsłony: 214
Pin It

Dzieci uczestniczyły w warsztatach kulinarnych „Mały Kucharz” w pizzerii Da Grasso w Iławie gdzie pod czujnym okiem pracowników pizzerii, ubrani w foliowe fartuszki wałkowały ciasto, smarowały je sosem pomidorowym i ozdabiały ulubionymi składnikami: serem, szynką, pieczarkami, kukurydzą, papryką czy ananasem. Tak przygotowana i oznaczona numerkiem pizza trafiała do pieca. Po upieczeniu pizzy każdy mógł spróbować swojego ,,kulinarnego dzieła". Radość była wielka - degustacja świeżo upieczonych pizz. Do posiłku serwowane były soki. Dziewczynki otrzymały wiele prezentów, tj. naklejki, kolorowanki, kredki i balony.

Na zakończenie, za włożony wkład pracy i ogromne zaangażowanie kulinarne, wszyscy otrzymali dyplomy poświadczające ukończenie szkolenia „Mały kucharz DA GRASSO” w zakresie robienia pizzy. Powrót do Susza także był atrakcją. Dzieci przeszły aleją wokół Jezioraka w kierunku stacji kolejowej. Zobaczyły pływające kaczki oraz uroki miasta odbijającego się w tafli wody. Dla niektórych przejazd pociągiem był niezwykłą  przygodą oraz mega atrakcją.  Wycieczka i zabawa  - bardzo udane!!!!!

Wszyscy wiedzą jak wygląda. Prawie wszyscy znają jej smak. Nieliczni potrafią ją samodzielnie przygotować. 
Czy zrobić pizzę to ogromna sztuka?

Odpowiedzi na to pytanie szukały uczennice klasy III  b

(uczestniczki warsztatów kulinarnych) wraz z wychowawczynią p. Barbarą Bedra.

filmik

sko4

wymiana3

niepodlegla4

wolontariat2

Bez tytulu2